Från projektledare till utvecklingchef - möt Alexandra!

Hemnet_Personalfoto-42.jpg

Med mer än 5 år på Hemnetkontot är Alexandra Nordenskiöld en veteran på kontoret. Hon började som projektledare men arbetar i dag som utvecklingschef. Här berättar Alexandra om hur det är att arbeta på Hemnet och vilka möjligheter det skapar!   

Hej Alexandra! Berätta, vad gör du på Hemnet? 
Jag är Agile Development Manager för tre team: Seller's Experience, Property Search och vårt App Team. Det innebär att jag bygger och coachar både team och individer vilket är vansinnigt kul!

Vad tycker du mest om med ditt jobb? 
Att jobba med dessa fantastiska kollegor gör jobbet roligt varje dag! Tillsammans tar vi oss an nya utmaningar, arbetssätt och strävar hela tiden efter att lära oss nya saker om vad vi gör, hur vi gör det och om oss själva!

Vad har du för bakgrund yrkesmässigt? 
Jag började som en klassisk projektledare men introducerades snabbt till den magiska världen av agil produktutveckling. Under min tid på Hemnet har jag fått möjlighet att prova på en mängd olika roller, på något sätt fyllt behov som funnits just då, exempelvis Team Coach, Produktägare och nu utvecklingschef. Hemnet är tveklöst en riktigt bra arbetsplats för att kunna utvecklas och lära sig nya saker.

Kan du beskriva en arbetsdag på Hemnet? 
Som småbarnsförälder är jag bland de första på kontoret. Jag tycker det är rätt mysigt att få den där timmen på kontoret när man hinner förbereda dagen och svara på mail och samtidigt lyssna på musik som man egentligen skäms för! Därefter är jag oftast med å mina teams standup eller så faciliterar jag något möte, kanske ett retrospektiv med något av mina team. Sannolikt klämmer jag in en intervju med någon spännande kandidat, käkar lunch på stan och har ett planeringsmöte med mina andra chefskollegor. Innan dagen är slut har jag oftast haft ett antal 1-on-1s med någon av mina teammedlemmar. Klockan 15 hojtar jag hejdå till kollegorna och går  ned till tunnelbanan för att hinna hämta min son på förskolan. 

Du har arbetat på Hemnet i 5,5 årvarför har du valt att stanna? 
Easy! Människorna och den fantastiska tjänsten vi utvecklar. Mina kollegor gör det roligt att komma till jobbet precis varje dag och tillsammans skapar vi en tjänst som vi inte bara är stolta över men som också används av så otroligt många människor i Sverige (2,8 miljoner unika besökare varje vecka!). Jag kan knappt hålla mig från att interagera med människor som jag exempelvis ser använda appen på tunnelbanan! 

Already working at Hemnet?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@hemnet.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor