"Det är roligt att det är en populär produkt"

Hemnets resa går i hög fart framåt. I snitt har Hemnet 2,8 miljoner besökare varje vecka. Det är självklart en otrolig siffra, men det ställer höga krav på organisationen. Josefin Agerblad arbetar sedan två år som utvecklare på Hemnet, och hon gillar läget.
– Det är en produkt som jag gillar, det var därför jag sökte mig till Hemnet, säger hon.

 

Josefin Agerblad har arbetat på Hemnet i drygt två år. Det innebär att hon inledde sin karriär på landets största bostadssajt i samband med en av de största förändringarna i företagets historia. 

I slutet av 2016 gick nämligen Hemnet från att ha varit ägt av mäklarfirmor till att bli köpt av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital. General Atlantic är ett amerikanskt bolag som fokuserar på investeringar i tillväxtbolag. Sedan tidigare har General Atlantic andelar i bland annat Uber, Slack, Air Bnb, Snapchat och Squarespace.

Vad innebär det för dig att arbeta som utvecklare på Hemnet?
– Jobbet som utvecklare är väldigt roligt, jag får vara kreativ och lösa problem samtidigt som jag konstant lär mig nya saker. Det är också mer socialt än vad många kanske tror, jobbet innebär mycket samarbete, både med andra utvecklare men också med andra roller, säger Josefin Agerblad.

Hon pekar på att en av de största fördelarna med att arbeta på Hemnet är möjligheter att faktiskt påverka sin vardag, i form av planering och förverkligande av produktidéer. Hon arbetar i ett tvärfunktionellt team. Det innebär att personer med olika kompetenser, från designers till utvecklare, arbetar sida vid sida i samma team.

–    Jag som backendutvecklare får vara med och ta designbeslut, jag är med hela vägen, säger hon.

Skiljer sig arbetet på Hemnet på något sätt i jämförelse med andra arbetsplatser du känner till?
– En av de bästa sakerna med Hemnet är vår kultur, att man vågar uttrycka åsikter och idéer. Jag upplever också att vi har fler möjligheter att påverka vårt arbete än på många andra arbetsplatser. Det är också väldigt roligt att Hemnet är en sådan populär och välanvänd tjänst. Att få bygga saker som når ut till så många personer är verkligen häftigt, säger Josefin Agerblad.

Already working at Hemnet?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@hemnet.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor